Dánský výrobce čokolády, jehož tradice je vskutku mimořádná. Firma byla založena v Kodani již roku 1884 a jejím zakladatelem je samozřejmě muž jménem Anthon Berg. Původně zelinář tehdy vyzkoušel výrobu vyhledávané pochoutky marcipánu, koupil cukrářskou firmu a se svým synem začal vyrábět plněné dezertní čokolády pod vlastním jménem coby ochrannou známkou. Marcipán přitom vyráběl hlavně proto, aby uklidnil a zabavil stojící a čekající zákazníky. Nakonec se z pochoutky stal samostatný a zásadní produkt.
V roce 1901 firmu převzal syn Gustav a podnik postupně expandoval po celém Dánsku. Již tehdy čítal kolem 200 zaměstnanců. Proslulost firmě zajistila čokoládová lahvička plněná lihovinou. V roce 1972 dokonce získala patent na stroj, který dokáže plnit alkohol do malých čokoládových lahviček, a to klidně i tempem 100 000 lahví denně.
Není tedy pochyb o tom, že z firmy Anthon Berg za dobu její existence putovalo do úst lačných zákazníků již opravdu hodně lahodných pamlsků a firma je zárukou kvality.